Ce este Henna? | Henna Color Lab® – Vopseaua de păr Henna

Simplu &Simplu

Henna (Lawsonia Inermis) este o plantă cu flori.

Frunzele plantei Henna conțin un pigment colorant natural și foarte eficient: Lawsone.
Acest colorant portocaliu/roșu se eliberează pe măsură ce frunzele sunt zdrobite. Uscarea, măcinarea și cernerea frunzelor de Henna până la obținerea unei pulberi fine maximizează eliberarea pigmentului (Lawsone).

Henna sub formă de pulbere se va activa cu aer și apă. După ce se amestecă până la obținerea unei paste, puteți aplica direct pe păr sau pe piele pentru o colorare naturală și super-eficientă. Henna tatuează temporar corpul și colorează permanent părul.

Moleculele de colorant Lawsone colorează de fapt părul și pielea prin legarea sigură la moleculele proteice ale acestora. Ele se întunecă pe măsură ce se absorb mai adânc în păr și piele (se leagă de proteine suplimentare). Culoarea atinge maximul în aproximativ 48 de ore și poate dura în mod natural săptămâni întregi. O chestie destul de grozavă – nu e de mirare că Henna a fost de încredere pentru păr & corp timp de mii de ani – dovezi de utilizare cosmetică găsite din Egiptul antic până în Persia și în Imperiul Roman.
Acest arbust minune crește în zonele tropicale și subtropicale din Africa, Asia de Sud și nordul Australiei. Henna prosperă chiar în afara regiunilor lor deșertice. Iar Henna de cea mai bună calitate, cunoscută pentru bogăția culorilor și puritatea conținutului, este cultivată și recoltată în nord-vestul Indiei.

LUNGUL & DETALII

c/o Wikipedia 2013: Henna (Lawsonia inermis), numită și arborele de henna, este o plantă cu flori folosită încă din antichitate pentru a vopsi pielea, părul, unghiile, pielea și lâna. Numele este folosit, de asemenea, pentru preparatele de coloranți derivate din această plantă și pentru arta tatuajului temporar bazat pe acești coloranți. În plus, denumirea este folosită în mod abuziv pentru alți coloranți pentru piele și păr, cum ar fi henna neagră sau henna neutră, care nu sunt derivate din această plantă.

Plantă mică Lawsonia inermis

Numele englezesc „henna” provine din arabul حِنَّاء (ALA-LC: ḥinnāʾ) sau colocvial حنا, pronunțat liber /ħinna/. Henna este un arbust înalt sau un copac mic, cu o înălțime de 2,6 m. Este glabru, multiramificat, cu ramificații cu vârful spinării. Frunzele sunt opuse, întregi, glabre, sub-sesile, eliptice și larg lanceolate (1,5-5,0 cm x 0,5-2 cm), acuminate, având nervurile deprimate pe fața dorsală. Florile de henna au patru sepale și un tub al caliciului de 2 mm, cu lobi întinși de 3 mm. Petalele sunt oblice, staminele albe sau roșii inserate în perechi pe marginea tubului caliciului. Ovarul are patru celule, stilul are o lungime de până la 5 mm și este erect. Fructele sunt capsule mici, maronii, cu diametrul de 4-8 mm, cu 32-49 de semințe pe fruct și se deschid neregulat în patru despicături.

Planta de henna este originară din regiunile tropicale și subtropicale din Africa, sudul Asiei și nordul Australiei, în zonele semi-aride. Zona indigenă a henna este savana tropicală și zona tropicală aridă, la latitudini cuprinse între 15° și 25° N și S, din Africa până la coasta vestică a Pacificului, și produce cel mai mare conținut de colorant la temperaturi cuprinse între 35 °C și 45 °C. În timpul apariției intervalelor de precipitații, planta crește rapid; punând noi lăstari, apoi creșterea încetinește. Frunzele se îngălbenesc treptat și cad în timpul intervalelor uscate sau reci prelungite. Nu se dezvoltă acolo unde temperaturile minime sunt sub 11 °C. Temperaturile sub 5 °C vor ucide planta de henna. Henna este cultivată în scop comercial în Maroc,Algeria, Yemen, Tunisia, Libia, Arabia Saudită, Egipt, India, Irak, Iran, Pakistan, Bangladesh, Afganistan, Turcia, Somalia și Sudan. În prezent, districtul Pali din Rajasthan este cea mai intens cultivată zonă de producție de henna din India, cu peste 100 de prelucrători de henna care operează în orașul Sojat.

Practica antică a hennei: Arta corporală

Henna a fost folosită încă din epoca bronzului pentru a vopsi pielea (inclusiv arta corporală), părul, unghiile, pielea, mătasea și lâna. În mai multe părți ale lumii, este folosită în mod tradițional în diverse festivaluri și sărbători. Există mențiuni despre henna ca vopsea de păr în documentele curților indiene din jurul anului 400 d.Hr., la Roma, în timpul Imperiului Roman, și în Spania, în timpul Convivencia. A fost menționată în textele medicale din Papirusul Ebers (Egipt, sec. XVI î.Hr.) și de Ibn Qayyim al-Jawziyya (sec. XIV d.Hr. (Siria și Egipt) ca plantă medicinală. În Maroc, lâna este vopsită și ornamentată cu henna, la fel ca și capetele de tobă și alte obiecte din piele.
Utilizarea henna pentru arta corporală s-a bucurat de o renaștere recentă datorită îmbunătățirii cultivării, prelucrării și emigrării oamenilor din regiunile care folosesc henna în mod tradițional.
Pentru vopsirea pielii, o pastă de henna măcinată (fie preparată dintr-o pulbere uscată, fie din frunze proaspete măcinate) este pusă în contact cu pielea de la câteva ore până peste noapte. Petele de henna pot dura de la câteva zile până la o lună, în funcție de calitatea pastei, de tipul individual de piele și de cât timp se lasă pasta să rămână pe piele.
Henna acționează, de asemenea, ca un antifungic și un conservant pentru piele și țesături.
Flori de henna au fost folosite pentru a crea parfumuri încă din cele mai vechi timpuri, iar parfumul de henna cunoaște o reapariție. Henna respinge unii dăunători de insecte și mucegaiurile. Proprietățile colorante ale henna se datorează lawsonei, un compus organic de culoare burgundă care are afinitate pentru legarea cu proteinele. Lawsona este concentrată în principal în frunze, în special în pețiolul frunzei. Conținutul de lawsone din frunze este corelat negativ cu numărul de semințe din fructe.

Vopsea de păr:
Henna a fost folosită ca vopsea cosmetică pentru păr timp de 6.000 de ani. În Egiptul Antic, se știe că Cleopatra și Nefertiti o foloseau. A fost folosită în mod obișnuit timp de multe secole în zone din India, Orientul Mijlociu și Africa. în Europa, henna a fost populară printre femeile legate de mișcarea estetică și de artiștii prerafaeliți din Anglia în anii 1800. Moda orientalismului le-a determinat pe tinerele femei cu înclinații boeme să înceapă să-și vopsească părul cu henna. Soția și muza lui Dante Gabriel Rosetti, Elizabeth Siddal, avea în mod natural părul roșu aprins. Contrar tradiției culturale din Marea Britanie, care considera părul roșcat neatractiv, prerafaeliții au „fetișizat” părul roșcat. Siddal a fost portretizată de Rosetti în multe tablouri care îi puneau în evidență părul roșu care curgea.Ceilalți prerafaeliți, printre care Frederic Leighton, Evelyn de Morgan, Anthony Frederick Augustus Sandys și pictori francezi precum Gaston Bussière, cărora li se atribuie uneori popularizarea utilizării henna în Europa la sfârșitul anilor 1800. Curtezana pariziană Cora Pearl era adesea numită La Lune Rousse (Luna Roșie) pentru că își vopsea părul în roșu. În memoriile sale, ea povestește un incident în care a vopsit blana câinelui ei de companie pentru a se asorta cu propriul păr. În anii 1950, Lucille Ball a popularizat „clătirea cu henna”, așa cum o numea personajul ei, Lucy Ricardo, în emisiunea de televiziune I Love Lucy. A căpătat popularitate în rândul tinerilor în anii 1960 prin interesul crescând pentru culturile orientale.

Musulmanii folosesc, de asemenea, henna ca vopsea pentru părul lor și pentru barba bărbaților – urmând tradiția profetului lor Mahomed, care obișnuia să-și vopsească barba cu henna. Este considerată o „sunnah” și se aseamănă cu ceva norocos/bun. Într-o narațiune a sa, el le-a încurajat pe femeile musulmane să își vopsească unghiile cu henna pentru ca mâinile lor să se distingă ca fiind feminine & de mâinile unui bărbat. De aceea, veți vedea această tradiție foarte mult în Orientul Mijlociu și în Africa, unde femeile își aplică henna pe unghiile de la degete și de la picioare, precum și pe mâini.

Cleopatra VII
(Kleopatra-VII.-Altes-Museum-Berlin1)
Părul vopsit în mod regulat cu henna

Astăzi:
Henna ambalată comercial, destinată utilizării ca vopsea cosmetică pentru păr, este disponibilă în multe țări, fiind acum populară în India, precum și în Orientul Mijlociu, Europa, Australia, Canada și Statele Unite. Culoarea care rezultă în urma vopsirii cu henna se poate încadra într-un spectru larg, de la castaniu, la portocaliu, la burgundia intensă, castaniu sau albastru-negru intens. Pentru a obține o culoare mai mult maro sau neagră, utilizatorul trebuie să folosească vopsea de păr indigo, precum și henna. Henna se aplică mai întâi, pentru a acoperi părul. Odată uscat, se folosește indigoul. Următorii factori determină culoarea părului care rezultă în urma folosirii henna:
– culoarea originală a părului utilizatorului
– prospețimea henna
– regiunea de proveniență a henna
– cantitatea de timp în care henna este lăsată pe păr pentru a se prelucra
– dacă rămâne umedă pe păr sau este lăsată să se usuce
– cantitatea de căldură reținută pe cap în timpul procesului de vopsire
În această formă, este în general amestecată cu ierburi și parfumuri în timpul fabricării pentru a-i conferi un parfum plăcut. Este pregătit pentru utilizare cam în același mod în care este pregătit pentru arta corporală: este de obicei vândut sub formă de blocuri și este folosit în cantitatea necesară pentru nuanța dorită de roșu, maro sau negru. Aceasta va varia în funcție de culoarea naturală a părului utilizatorului. Henna se răzuiește într-un recipient nemetalic (metalul poate interacționa chimic cu henna și poate strica vopseaua), cum ar fi un bol de sticlă. Apoi se adaugă apă fierbinte, iar amestecul se agită cu un instrument nemetalic, cum ar fi o spatulă. Odată dizolvată, henna se întinde pe părul curat și uscat. Părul trebuie apoi acoperit cu o folie de plastic de unică folosință pentru a reține căldura și umiditatea, care ajută vopseaua să se activeze. Deoarece orice henna care se scurge va vopsi pielea sau hainele, mulți utilizatori vor pune apoi un prosop închis la culoare sau o cască de duș peste plastic. De obicei, henna necesită cel puțin patru ore de procesare înainte de a fi spălată. Odată ce părul este vopsit cu henna, culoarea va dispărea treptat, dar o va face încet. Sursa de conținut pentru „Lungul & detaliat”: Wikipedia, 2013

BENEFICIILE HENNA:

Vopsirea părului cu henna: Colorează părul în mod natural și delicat. Întărește firul de păr. Detoxifică foliculii. Condiționează scalpul. Combate mătreața.

Pigmentul Henna, lawsone, migrează treptat în firul de păr în timp ce se fixează și se va lega în mod natural & ușor de cheratina(proteină) din părul dumneavoastră. De fapt, vă va menține actualele reflexii și subtonuri naturale. Henna fuzionează în, nu acoperă în mod artificial, variațiile existente ale culorii părului dumneavoastră. Culoarea apare complet naturală – niciodată „cakey” și artificială ca vopselele de păr tradiționale pe bază de substanțe chimice.

Henna va condiționa și repara părul în timp ce se colorează în timpul tratamentului (1-2 ore+). Spre deosebire de balsamurile fără clătire artificială slick-coating, henna acționează de la scalp în sus. Efectele de condiționare reprezintă procesul total al aplicării: pasta de henna detoxifică scalpul și rădăcinile(antibacteriană & fungică); pigmentul lawsone restructurează pozitiv proteinele părului; stratul de cuticule al părului se netezește și se așează plat, adăugând strălucire; iar clătirea pastei uscate extrage în mod natural reziduurile din păr (poluare, produse de styling etc.).) pe măsură ce se spală – ca o mască facială cu nămol… doar o super combinație naturală, dovedită în timp.

Produsele noastre sunt formulate cu henna de calitate premium de artă corporală pură și un amestec brevetat de plante indiene & din Orientul Mijlociu. Individual, acestea au fost folosite de mii de ani în Orient și amestecate în mod regulat împreună pentru a forma minunate vopsele de păr & tratamente de condiționare a părului. Femeile indiene fac în mod regulat din aplicarea henna o practică de o zi cu familia și prietenii. Își fac henna pe păr, pregătesc mâncare și se distrează; este un eveniment – unele chiar dorm 8+ ore în învelișul lor de păr cu henna.

Este 100% sigur: Ați putea să vă vopsiți părul în roșu (Henna pură) luni, apoi să-l vopsiți în maro (Dark Brown Henna Blend) miercuri și apoi în negru (Natural Black Henna Blend) vineri. Profunzimea culorii și efectele tratamentului nu fac decât să se îmbunătățească odată cu aplicațiile suplimentare – Dă-i drumul!

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.