Hvad er Henna? | Henna Color Lab® – Henna Hårfarve

DET HURTIGT & ENKELT

Henna (Lawsonia Inermis) er en blomstrende plante.

Henna-plantens blade indeholder et naturligt og meget effektivt farvepigment: Lawsone.
Dette orange/røde farvestof frigives, når bladene knuses. Tørring, formaling og sigtning af Hennabladene til et fint pulver maksimerer frigivelsen af pigmentet (Lawsone).

Den pulveriserede henna vil blive aktiveret med luft og vand. Efter blanding til en pasta kan du anvende den direkte på dit hår eller din hud for naturlig, super-effektiv farve. Henna tatoverer midlertidigt kroppen og farver håret permanent.

Lawsone-farvestofmolekylerne farver faktisk hår og hud ved at binde sig sikkert til deres proteinmolekyler. De bliver mørkere, efterhånden som de absorberes dybere ind i håret og huden (binder sig til yderligere proteiner). Farven er maksimal efter ca. 48 timer og kan naturligvis holde i ugevis. Det er ret fantastisk – ikke underligt, at man har haft tillid til Henna til hår og krop i tusindvis af år – der er fundet beviser på kosmetisk brug fra det gamle Egypten til Persien og Romerriget.
Denne vidunderbusk vokser i de tropiske og subtropiske zoner i Afrika, Sydasien og det nordlige Australasien. Henna trives lige uden for deres ørkenområder. Og den bedste kvalitet Henna, der er kendt for sin farverigdom og indholdsrenhed, dyrkes og høstes i det nordvestlige Indien.

DETALJERET &DETALJERET

c/o Wikipedia 2013: Henna (Lawsonia inermis), også kaldet henna træ, er en blomstrende plante, der siden oldtiden er blevet brugt til at farve hud, hår, negle, læder og uld. Navnet bruges også om farvepræparater, der stammer fra planten, og om kunsten at lave midlertidige tatoveringer baseret på disse farvestoffer. Desuden misbruges navnet også for andre hud- og hårfarver, f.eks. sort henna eller neutral henna, som ikke stammer fra planten.

Små Lawsonia inermis Plante

Det engelske navn “henna” kommer fra det arabiske حِنَّاء (ALA-LC: ḥinnāʾ) eller i daglig tale حنا, løst udtalt /ħinna/. Henna er en høj busk eller et lille træ, der er 2,6 m højt. Den er kahl, flergrenet og har mange grene med pigtrådsformede grene. Bladene er modsatte, hele, glatte, undersidige, elliptiske og bredt lancetformede (1,5-5,0 cm x 0,5-2 cm), spidse, spidse, med nedtrykte årer på rygsiden. Hennablomsterne har fire bægerblade og et 2 mm tykt bægerrør med 3 mm brede fliger. Kronbladene er spidsbuede, hvide eller røde støvdragere er indsat parvis på randen af bægerrøret. Æggestokken er firecellet, stilken er op til 5 mm lang og oprejst. Frugterne er små, brunlige kapsler, 4-8 mm i diameter, med 32-49 frø pr. frugt, og åbner sig uregelmæssigt i fire spalter.

Hennaplanten er hjemmehørende i tropiske og subtropiske områder i Afrika, det sydlige Asien og det nordlige Australasien i halvtørre zoner. Hennaens oprindelige zone er den tropiske savanne og den tropiske tørre zone på breddegrader mellem 15° og 25° N og S fra Afrika til den vestlige Stillehavskant, og den producerer det højeste farvestofindhold ved temperaturer mellem 35 °C og 45 °C. Når der begynder at falde nedbør, vokser planten hurtigt og sætter nye skud, hvorefter væksten aftager. Bladene gulner gradvist og falder ned i længerevarende tørre eller kølige perioder. Den trives ikke, når minimumstemperaturen er under 11 °C. Temperaturer under 5 °C vil dræbe hennaplanten. Henna dyrkes kommercielt i Marokko, Algeriet, Yemen, Tunesien, Libyen, Saudi-Arabien, Egypten, Indien, Irak, Iran, Pakistan, Pakistan, Bangladesh, Afghanistan, Tyrkiet, Somalia og Sudan. Pali-distriktet i Rajasthan er i øjeblikket det mest dyrkede hennaproduktionsområde i Indien med over 100 hennaforarbejdningsvirksomheder i Sojat City.

Ancient Henna Practice: Kroppskunst

Henna er blevet brugt siden bronzealderen til at farve hud (herunder kropskunst), hår, fingernegle, læder, silke og uld. I flere dele af verden bruges det traditionelt i forbindelse med forskellige festivaler og festligheder. Henna er nævnt som hårfarve i indiske retsoptegnelser omkring 400 e.Kr., i Rom under Romerriget og i Spanien under Convivencia. Den blev nævnt i de medicinske tekster på Ebers-papyrus (16. årh. f.v.t. i Egypten) og af Ibn Qayyim al-Jawziyya (14. årh. f.v.t. i Syrien og Egypten) som en lægeurt. I Marokko farves og udsmykkes uld med henna, og det samme gælder trommeskind og andre lædervarer.
Anvendelse af henna til kropskunst har oplevet en ny renæssance for nylig på grund af forbedringer i dyrkning og forarbejdning og udvandring af folk fra de traditionelle henna-brugsområder.
Til hudfarvning anbringes en pasta af malet henna (enten fremstillet af et tørret pulver eller af friske malede blade) i kontakt med huden fra et par timer til natten over. Hennafarvninger kan vare fra et par dage til en måned, afhængigt af pastaens kvalitet, den individuelle hudtype og hvor længe pastaen får lov til at blive på huden.
Henna virker også som et svampedræbende middel og konserveringsmiddel for læder og stof.
Hennablomster er blevet brugt til at skabe parfume siden oldtiden, og hennaparfume oplever en genopblomstring. Henna afviser nogle skadedyr og skimmelsvamp. Henna’s farveegenskaber skyldes lawsone, en bordeauxrød organisk forbindelse, der har en affinitet til at binde sig til protein. Lawsone er primært koncentreret i bladene, især i bladstilkene. Lawsonindholdet i bladene er negativt korreleret med antallet af frø i frugterne.

Hårfarve:
Henna har været anvendt som kosmetisk hårfarve i 6.000 år. I det gamle Egypten vidste man, at Kleopatra og Nefertiti har brugt det. Det var almindeligt anvendt i mange århundreder i områder i Indien, Mellemøsten og Afrika, og i Europa var henna populært blandt kvinder med tilknytning til den æstetiske bevægelse og de præ-rafaelitiske kunstnere i England i 1800-tallet. Moden for orientalismen fik unge kvinder med en bohemeagtig tilbøjelighed til at begynde at farve deres hår med henna. Dante Gabriel Rosettis hustru og muse, Elizabeth Siddal, havde naturligt knaldrødt hår. I modsætning til den kulturelle tradition i Storbritannien, som anså rødt hår for at være utiltrækkende, “fetichiserede” prerafaelitterne rødt hår. Siddal blev portrætteret af Rosetti i mange malerier, der fremhævede hendes strømmende røde hår. de andre præ-rafaelitter, herunder Frederic Leighton, Evelyn de Morgan, Anthony Frederick Augustus Sandys og franske malere som Gaston Bussière, som nogle gange krediteres for at have populariseret brugen af henna i Europa i slutningen af 1800-tallet. Den parisiske kurtisane Cora Pearl blev ofte omtalt som La Lune Rousse (den røde måne), fordi hun farvede sit hår rødt. I sine erindringer fortæller hun om en episode, hvor hun farvede sin kæledyrshunds pels, så den passede til hendes eget hår. I 1950’erne populariserede Lucille Ball “henna rinse”, som hendes karakter, Lucy Ricardo, kaldte det i tv-serien I Love Lucy. Det blev populært blandt unge mennesker i 1960’erne på grund af den voksende interesse for østlige kulturer.

Muslimer bruger også henna som farvestof til deres hår og til mænds skæg – efter traditionen fra deres profet Muhammed, som plejede at farve sit skæg med henna. Det betragtes som en “sunnah” og er beslægtet med noget heldigt/godt. I en beretning af ham opfordrede han muslimske kvinder til at farve deres negle med henna, så deres hænder kan skelnes som feminine & fra en mands hænder. Derfor ser man denne tradition i høj grad i Mellemøsten og Afrika, hvor kvinderne anvender henna på deres finger- og tånegle samt på deres hænder.

Cleopatra VII
(Kleopatra-VII.-Altes-Museum-Berlin1)
Regulært farvet hår med henna

I dag:
Erhvervsmæssigt emballeret henna, beregnet til brug som kosmetisk hårfarve, fås i mange lande, og er nu populært i Indien samt i Mellemøsten, Europa, Australien, Canada og USA. Den farve, der fremkommer ved farvning med henna, kan falde inden for et bredt spektrum, fra rødbrunt til orange, til dyb bordeauxrød, kastanjebrun eller dyb blå-sort. For at opnå en farve, der er mere brun eller sort, skal brugeren bruge indigo hårfarve samt henna. Hennaen påføres først for at dække håret. Når det er tørt, anvendes indigoen. Følgende faktorer er afgørende for den hårfarve, der fremkommer ved brug af henna:
– brugerens oprindelige hårfarve
– hennaens friskhed
– hennaens oprindelsesregion
– hvor lang tid hennaen efterlades på håret for at blive behandlet
– om den forbliver våd på håret eller får lov til at tørre
– mængden af varme, der holdes tilbage på hovedet under farveprocessen
I denne form blandes den normalt med urter og parfume under fremstillingen for at give den en behagelig duft. Det fremstilles til brug på samme måde som til kropskunst: det sælges normalt i blokform og anvendes i den mængde, der er nødvendig for at opnå den ønskede røde, brune eller sorte nuance. Dette vil variere alt efter brugerens naturlige hårfarve. Hennaen rives ned i en beholder uden metal (metal kan interagere kemisk med hennaen og ødelægge farvestoffet), f.eks. en glasskål. Derefter tilsættes varmt vand, og blandingen omrøres med et ikke-metallisk redskab som f.eks. en spatel. Når hennaen er opløst, spredes den på rent, tørt hår. Håret bør derefter dækkes med engangsplastfolie for at holde på varmen og fugten, som hjælper farvestoffet med at aktivere. Da henna, der drypper, vil farve hud eller tøj, vil mange brugere derefter lægge et mørkt håndklæde eller en badehætte over plastikken. Hennaen kræver typisk mindst fire timers behandlingstid, før den vaskes ud. Når håret er farvet med henna, vil farven gradvist falme, men det vil ske langsomt. Indholdskilde til “Den lange & Detaljeret”: Wikipedia, 2013

FORDELE VED HENNA:

Henna hårfarve: Naturligt, forsigtigt farver håret. Styrker hårskaftet. Detoxer folliklerne. Plejer hovedbunden. Bekæmper skæl.

Henna’s pigment, lawsone, vandrer gradvist ind i hårstrået, mens det sætter sig og binder sig naturligt & blidt til keratinen (protein) i dit hår. Det vil faktisk bevare dine nuværende naturlige highlights og undertoner. Henna smelter sammen med dine eksisterende hårfarvevariationer og dækker dem ikke kunstigt. Farven fremstår helt naturlig – aldrig “kageagtig” og kunstig som traditionelle kemisk baserede hårfarver.

Henna plejer og reparerer håret, mens det farves under behandlingen (1-2 timer+). I modsætning til kunstige, glattebelæggende leave-in conditioners, virker henna fra hovedbunden og opefter. De plejende virkninger er den samlede proces af anvendelsen: Henna-pastaen afgifter hovedbunden og rødderne (antibakteriel & svamp); lawsone-pigmentet omstrukturerer positivt hårproteinerne; hårets neglebåndslag glatter ud og ligger fladt og tilføjer glans; og skylningen af den tørre pasta uddrager naturligt hårrester (forurening, stylingprodukter osv.).), mens den skylles ud, ligesom en muddermaske til ansigtet… bare en naturlig, tidsbevist, super combo.

Vores produkter er formuleret med Premium ren kropskunst kvalitet henna og en proprietær blanding af indiske & mellemøstlige urter. Individuelt er de blevet brugt i tusindvis af år i Østen og regelmæssigt blandet sammen for at danne vidunderlige hårfarve & hårkurbehandlinger. Indiske kvinder gør regelmæssigt henna påføring til en dag lang praksis med familie og venner. De hennaer deres hår op, laver mad og underholder; det er en begivenhed – nogle sover endda 8+ timer i deres henna-hårindpakning.

Det er 100% sikkert: Du kan farve dit hår rødt (Pure Henna) om mandagen, og derefter farve det brunt (Dark Brown Henna Blend) om onsdagen, og derefter sort (Natural Black Henna Blend) om fredagen. Farvedybde og behandlingseffekter forbedres kun med yderligere anvendelser-Go for it!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.