Fisher

Fisher, (Martes pennanti), også kaldet fisher cat, black cat, black fox eller pékan, nordamerikansk rovdyr fra de nordlige skove (taiga), fanget på grund af sin værdifulde brunlige sorte pels (især fin hos hunnen). Den er medlem af væselfamilien (Mustelidae). Fiskeren har en væselagtig krop, en busket hale, en tilspidset snude og lave, afrundede ører.

Fiskeren (Martes pennanti)

Fiskeren (Martes pennanti) er hjemmehørende i de nordlige skove i Nordamerika.

© Holly Kuchera/Dreamstime.com

Fisken (Martes pennanti)

Maleri af Donald C. Meighan

Voksne er normalt 50-63 cm lange (20-25 tommer), eksklusive halen på 33-42 cm (13-16,5 tommer), og vejer 1,4-6,8 kg (3-15 pund). Hannerne er større og tungere end hunnerne. Fiskeren jager både på jorden og i træer og angriber forskellige gnavere (herunder pindsvin) og andre dyr. Dens kost omfatter også frugter og nogle gange nødder. Et kuld indeholder en til fem unger, der fødes efter en drægtighedsperiode på 338-358 dage, herunder en forsinkelse før det befrugtede æg indlejres i livmodervæggen.

International Union for Conservation of Nature betragter fiskeren som en art, der giver anledning til mindst bekymring. Populationsestimater tyder på, at der stadig findes mere end 100.000 fiskere i Nordamerika.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.